Danskurser

Under uppdatering vecka 15 inför HT-20

Afro Jam

En fartfylld och rolig dansklass där vi blandar afro, salsa och hiphop.

Måndag 19.00 Nybörjare

Måndag 20.00 Fortsättning

Danslärare Karen 

Den klassiska baletten är grunden till många former av scenisk dans. Vi tränar styrka, smidighet, balans och musikalitet genom olika övningar som är anpassade till elevernas ålder. Vi dansar mest till klassisk musik men inslag av andra musikstilar förekommer också.

7-9 år Tisdag kl 17.00

10 år + Tisdagar kl 18.00

Teknik/Fys Onsdag kl 19.00 

Danslärare 

Barndans 

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans.

Barnen dansar själva i danssalen med sin danslärare, för de som vill ha med sin förälder i salen eller är nya dansare rekommenderar vi Pyttedans en termin.

3-4 år   

4-6 år

5-6 år  

4-6 år Onsdag 17.00 Svärtinge        

Danslärare

Battle

Popping, Hiphop, Dancehall, Breaking & House 

Danslärare Alex, Kevin, Anna,Marre & Karen

Breaking, även kallat B-boying, föddes i Bronx, New York under 70-talet. Dansen kännetecknas av olika moment som spin moves, footworks och freezes.

6-9 år Måndag 17.15 Hiphop/Breaking

9-13 år  Torsdag 17.00

Ungdom Torsdag 18.00

Danslärare Tobias & Anna 

Idrotten cheerleading, som föddes för mer än 100 år sedan i USA, består av bland annat momenten gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik. Friheten är stor, men målet är ett synkroniserat framförande som utstrålar energi och glädje och därigenom entusiasmerar åskådaren. Idrotten kan, förutom att utövas som ren träning, även utövas vid matcharrangemang, uppvisningar eller som tävlingssport.

8-12 år Tisdag 18.00 (klassen är 60 min)

13-15 år Måndag 19.00

Danslärare Anna

Dancehall är gatudansen från Jamaica som nu fått starkt fäste i hela världen. På dessa klasser jobbar vi på att lära oss grunderna med känsla och attityd för att kunna skapa dansens olika uttryck. Vi lägger störst fokus på att lära oss steg ifrån de olika tidsepokerna, old school, middle school och new school. Men vi provar också på och utvecklar den kvinnliga sidan av dancehall; queen style. Musiken som också heter dancehall härstammar från reggaen men har idag fått ett hårdare beat och högre tempo.

Basic / Forts  Söndag 17.00

Forts./ Avancerad  Söndag 18.00

Danslärare 

Här kan du testa olika dansstilar.

Perfekt för dig som är nybörjare och vet inte vilken stil du vill dansa.

7-9 år 

10-13 år

Vuxen 30 + 

7-9 år Onsdag 17.45 Svärtinge

Danslärare Anna, Nora, Matilda & Karen 

Discodans är en populär tävlingsgren, främst bland barn och ungdomar, och är en dansstil med influenser från många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung från 70-talet men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, mycket vighet, pump och teknik. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige.

7-9 år 

10-12 år 

14-16 år 

13-15 år

Vuxen 

Danslärare  

Electric Boogie

Solo & Duo 

Popping tisdag 19.00 eller 20.00, Hiphop & Coachning 

Danslärare Alex, Kevin & Anna

Dansanta koreografier som fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken inom hiphopens hårda attityd, utan att förlora styrkan eller känslan. 

Ungdom Onsdag 20.00 Nyb / Forts

Ungdom/ Vuxen Torsdag 20.00 Avancerad DELUXE AD Entertainment

Danslärare Anna & Matilda 

Perfekt för er som vill testa olika danser, här dansar vi dancehall, ragga, afro, hiphop, zumba och mycket mer. Missar man en lektion så hänger man fortfarande med. Varje klass avslutas med styrka med fokusering på rygg och mage.

Vuxen Måndag 20.00

Danslärare Anna

Grupphiphop 

East Coast – 

Streetdancers – 

A.D Underground – 

Hiphop Delight – 

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går hiphoppaket 

Danslärare Anna

Gruppdisco

Mini Stars –  Barn

Disco Attack – Junior 

A.D D!SCO –  Ungdom

A.D DQ –  Vuxen

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går discopaket 

Danslärare Anna

Hiphop är en sammansmältning av ett stort antal hiphoprelaterade dansstilar. Dansstilen i sig utvecklas ständigt i takt med hiphop musikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare

7-9 år Hiphop /Breaking

10-13 år 

13-15 år 

Ungdom  

Vuxen Torsdag 19.00 Hiphop Avancerad Choreo  

Danslärare Anna 

Pyttedans

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans. På pyttedanslektionerna har barnen en vuxen med sig på lektionen som dansar med på lektionen. 

2-4 år Måndag 17.00 ( med en förälder/vuxen ) 

Danslärare Anna

Performing Dance 

Jazz  & Showdans med inriktning mot uppvisning. ( Fd Konstnärligdans ). Vi lär oss jazzdansens grundsteg och tränar olika koreografier med musik bl. a. från musikaler, filmer och kända artister. Vi utvecklar musikalisk medvetenhet, kondition, styrka, balans och rytm m.m. Vi arbetar sceniskt och lägger stor vikt vid känsla, utstrålning och utryck. 

10-12 år

13-15 år

Ungdom 

Danslärare Anna & Matilda 

Popping

Popping är en dansstil som uppkom i början av 1970-talet av ”Boogaloo Sam”från gruppen ”Electric Boogaloos” och har influerat kända artister såsom Michael Jackson. Stilen är starkt influerad av mimik och robotdans och bygger på isolationer och illusioner, vilket kräver en oerhörd kroppskontroll. Rörelserna är både mjuka och rullande, liknande waves, och hårda som robotrörelser.

Tisdag  19.00  Grund – Fortsättning

Tisdag  20.00 Avancerad  ( 75min )

Danslärare Alex & Kevin

Salsa

Salsa Un Dos Tres, denna kurs fyller vi med salsa grundsteg på ett roligt sätt. Denna kurs vänder sig till dig som vill dansa pardans men som har tröttnat på att jaga efter en danspartner, denna klass dansar vi solo.

Vuxen 

Danslärare Karen

Slow & Eng. Freestyle 

Slow– Har bas i modern teknik, baletteknik och latin. På lektionerna tränar vi koordination, balans, grundsteg, styrka och vighet. Musikalitet och känslor är viktiga punkter i slow, vi dansar till nutida ballader som ger dramatiska uttryck. Vi lär eleverna att både känna sig graciösa och våga bjuda på sig själva.

Eng. Freestyle – är atletisk, artistisk och energisk med ett högt tempo. Stilen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Engelsk Freestyle influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populärmusik. Attityd, originalitet, självsäkerhet och frihet är nyckelord i engelsk Freestyle. I Engelsk Freestyle ska dansarna följa dansriktningen (motsols) när de rör sig runt golvet.

Söndag 18.00

Danslärare 

Showdans

Showdans är kursen för dig som vill få jazzdansens linjer, teknik och grunder men samtidigt gillar att showa lite extra och göra fartfyllda koreografier.

13-15 år Torsdag 18.00

Ungdom Tisdag 20.00

Audition Grupp Söndag kl 16.00

Danslärare Anna & Josefine

Teknik / Balett

7-9 år  Tisdag 17.00 Balett

10 år + Tisdag 18.00 Balett

10 år + Onsdag 19.00 Teknik

16 år + Onsdag 19.00 Teknik

Tävlingsdisco

Solo & Duo 7-9 år

Disco söndag 12.00 & coachning onsdag 18.00

Solo & Duo 10-12 år  

En disco klass & coachning onsdag 18.00  ( teknik onsdag 19.00 )

Solo & Duo 13-15 år ( 3 klasser )

En disco klass, coachning Onsdag 18.00 & teknik onsdag 19.00

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

En disco klass, coachning Onsdag 18.00 & teknik onsdag 19.00

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

En disco klass, coachning Onsdag 18.00 & teknik onsdag 19.00

VIKTIGT !

Första termins tävlingsdansare behöver ej gå dessa paket sin första tävlingssäsong.Prata med Anna för mer info. 

Solo & Duo 7-9 år 

Hiphop måndag 17.15  & coachning söndag 16.00

Solo & Duo 10-12 år  ( 3 klasser )

Hiphop söndag 13.00, coachning söndag 16.00 & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo  13-15 år  ( 3 klasser )

Hiphop söndag 17.00, Coachning söndag eller måndag & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

Hiphop måndag 18.00, coachning söndag eller måndag & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam / hiphop

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

Hiphop måndag 19.00, coachning söndag eller måndag & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam / hiphop

Coachning söndag 16.00 eller måndag 19.00 

Electric Boogie

Solo & Duo 

Popping tisdag 19.00, Hiphop & Coachning 

Battle 

Popping,Hiphop, Dancehall, Breaking & House 

VIKTIGT !

Första termins tävlingsdansare behöver ej gå dessa paket sin första tävlingssäsong.Prata med Anna för mer info. 

Urban Dance

Urban dance Med musiken i fokus och i samklang med danslärarens personlighet skapas koreografier där man träffar på olika dansstilar. Inspirationen hämtas från den urbana danskulturen och har inslag av dancehall, hiphop, afro och salsa. Denna klass är på avancerad nivå och riktad mot uppvisning och tävling. Vad är urban dance? Det är en stil där dans, samhälle och livsstil som kretsar kring koreografiska verk och föreställningar av en dansare eller grupper av dansare. Koreografin påverkas av flera olika dansstilar, men baseras på koreografens egen tolkning av musiken. En stor del av den moderna urbana danskulturen härstammar från college dans-lag och tävlingar.

För intresseanmälan anna@norrkopingsdanscenter.se