Danskurser

Afro Jam

En fartfylld och rolig dansklass där vi blandar afro, salsa och hiphop.

Söndag 18.00 ( 60 min )

Danslärare Karen

AB Artistic Ballroom

En dansklass för dig som vill tävla i AB Carribean, Salsa, Merengue och Bachata.

Söndag 19.00

Danslärare Karen

Perfekt för er som vill testa olika danser, varje vecka är det en ny dans med Annas egna lilla touch. Missar man en lektion så hänger man fortfarande med. Varje klass avslutas med styrka med fokusering på rygg och mage.

Vuxen Onsdag  20.00     ( 60 min )

Danslärare Anna

Den klassiska baletten är grunden till många former av scenisk dans. Vi tränar styrka, smidighet, balans och musikalitet genom olika övningar som är anpassade till elevernas ålder. Vi dansar mest till klassisk musik men inslag av andra musikstilar förekommer också.

5 – 7 år  Söndag 12.00            ( 45 min ) Balett/Dans

8-12 år   Onsdag  19.00          ( 60 min )

Ungdom Onsdag  17.00          ( 60 min )

Ungdom                                          ( 75 min )  Tåspets

Danslärare  Anna, Lina, Cyntia

Barndans 

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans.

Barnen dansar själva i danssalen med sin danslärare, för de som vill ha med sin förälder i salen eller är nya dansare rekommenderar vi Pyttedans en termin.

2-4 år Tisdag 16.30 Pyttedans  ( 45 min )

3-4 år Söndag 10.15  ( 45 min )

4-6 år Torsdag 17.00 ( 45 min )

5-6 år Söndag 11.00  ( 45 min )

Danslärare Anna

Breaking, även kallat B-boying, föddes i Bronx, New York under 70-talet. Dansen kännetecknas av olika moment som spin moves, footworks och freezes.

8 år +   Torsdag 17.15 ( 45 min )

10 år + Torsdag 18.00 ( 60 min )

Danslärare Tobias

Idrotten cheerleading, som föddes för mer än 100 år sedan i USA, består av bland annat momenten gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik. Friheten är stor, men målet är ett synkroniserat framförande som utstrålar energi och glädje och därigenom entusiasmerar åskådaren. Idrotten kan, förutom att utövas som ren träning, även utövas vid matcharrangemang, uppvisningar eller som tävlingssport. På NDC kör vi cheerdance och cheer.

7-9 år Tisdag 17.15      ( 45 min)

10-12 år Tisdag 18.00  ( 60 min )

Ungdom  Tisdag 19.00  ( 60 min )

Danslärare Anna

Dancehall är gatudansen från Jamaica som nu fått starkt fäste i hela världen. På dessa klasser jobbar vi på att lära oss grunderna med känsla och attityd för att kunna skapa dansens olika uttryck. Vi lägger störst fokus på att lära oss steg ifrån de olika tidsepokerna, old school, middle school och new school. Men vi provar också på och utvecklar den kvinnliga sidan av dancehall; queen style. Musiken som också heter dancehall härstammar från reggaen men har idag fått ett hårdare beat och högre tempo.

upp till  – 15 år  Måndag 18.00 ( 60 min )

Ungdom/Vuxen   Måndag 19.00 ( 60 min )

Danslärare Josefine

Här kan du testa olika dansstilar. Perfekt för dig som inte vet vilken stil du vill dansa.

7-9 år  Söndag 13.00       ( 45 min )

10-14 år Söndag 14.00   ( 60 min )

Vuxen Söndag kl 19.00 ( 60 min )      Jazzdans, Dancehall och Feminine Vibe 

Danslärare Lowisa och Josefine

Discodans är en populär tävlingsgren, främst bland barn och ungdomar, och är en dansstil med influenser från många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung från 70-talet men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, mycket vighet, pump och teknik. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige.

7-9 år    Torsdag 17.45   ( 45 min )

10-13 år Onsdag 17.00 ( 60 min )

14-16 år Onsdag 18.00 ( 60 min )

Ungdom Onsdag 19.00 ( 60 min ) Avancerad

För tävlingsdisco, se fliken Tävling Disco eller Tävlingsdans 

Danslärare Anna

Dansanta koreografier som fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken inom hiphopens hårda attityd, utan att förlora styrkan eller känslan.

Ungdom / Vuxen Torsdag  18.30 ( 60 min ) forts/avancerad

Danslärare Anna

* Från 15 år

Grupphiphop

Hype –

A.D Underground –

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går hiphoppaket 

Danslärare Anna

Gruppdisco

Mini Stars –   Onsdag 16.00

Disco Attack – Onsdag 16.00

A.D DQ – Onsdag 16.00

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går discopaket 

Danslärare Anna

Hiphop är en sammansmältning av ett stort antal hiphoprelaterade dansstilar. Dansstilen i sig utvecklas ständigt i takt med hiphop musikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare

7-9 år Måndag 17.30   ( 45 min )

10-13 år Söndag 13.00 ( 60 min )

Ungdom Söndag 15.00 ( 60 min )  14 år + 

Vuxen Torsdag 19.30  forts/avanc  ( 60 min )

Danslärare Anna och Fabbe/Ruben

Jazzdans

Jazz är en scenisk dansstil som har sina rötter från USA och den svarta kulturens rytmik, den klassiska baletten samt de latinamerikanska rytmerna. Idag är dansstilen vanlig i scenkonst, musikaler och musikvideor. På lektionerna möter ni jazzdansens olika stilar så som lyriskt jazz till show. Ni möter jazzens grundsteg och uttryck genom lektionen olika delar som består av uppvärmning, diagonaler och koreografi.

Ungdom/vuxen Onsdag  18.00   ( 60 min )

Danslärare  Lina

Modern dans 

Här kan vad som helst hända!  Några delar som är centrala i den moderna dansen är floorwork, contract/releaseteknik, att utnyttja kroppens egen tyngd. I Contemporary floorwork jobbar vi med att bli mjuka i rörelserna vi utför på golvet.

Ungdom/vuxen Onsdag  20.00   ( 60 min )

Danslärare Lina

Orientalisk Dans 

Den orientaliska dansens ursprung är från Mellanöstern och anses vara världens äldsta dans. Dansen är en tolkning av framför allt trummor, men också andra musikinstrument. Det innebär att följa takter med olika höftsnärtar, höftcirklar, höftåttor och skak. Men även att bröst, mage, armar och axlar rör sig i form av droppande och vågor.

Dansklassen pågår under 5 veckor, alltså 5 tillfällen. Varje lektion kommer ha fokus på grundläggande teknik i specifika rörelser som sedan sätts ihop till en lättare koreografi. Inga förkunskaper krävs!

Info kommer inom kort ang dag och tid.

Danslärare Thelma

Performing Dance 

Jazz  & Showdans med inriktning mot uppvisning. Vi lär oss jazzdansens grundsteg och tränar olika koreografier med musik bl. a. från musikaler, filmer och kända artister. Vi utvecklar musikalisk medvetenhet, kondition, styrka, balans och rytm m.m. Vi arbetar sceniskt och lägger stor vikt vid känsla, utstrålning och utryck.

12-15 år Söndag 15.00 ( 60 min )

Ungdom Tisdag 20.00 ( 60 min )

Danslärare Anna och Lowisa

Popping

Popping är en dansstil som uppkom i början av 1970-talet av ”Boogaloo Sam”från gruppen ”Electric Boogaloos” och har influerat kända artister såsom Michael Jackson. Stilen är starkt influerad av mimik och robotdans och bygger på isolationer och illusioner, vilket kräver en oerhörd kroppskontroll. Rörelserna är både mjuka och rullande, liknande waves, och hårda som robotrörelser.

Tisdag  19.00    Nyb/Forts ( 60 min )

Tisdag  20.00    Avancerad  ( 75 min )

Danslärare  Kevin

Pyttedans

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans. På pyttedanslektionerna har barnen en vuxen med sig på lektionen som dansar med på lektionen.

2-4 år Tisdag 16.30  med en förälder/vuxen  (45 min )

Danslärare Anna

Lady styling

Tisdag 18.00  Merengue      4 veckor( 60 min )  Vecka 5,6,7 och 9

Tisdag 18.00  Bachata           4 veckor( 60 min ) Vecka 10,11,12 och 13

Tisdag 18.00 Salsa                   4 veckor ( 60 min ) Vecka 15,16,17 och 18

Danslärare Karen

Slow & Eng. Freestyle 

Slow– Musikalitet och känslor är viktiga punkter i slow, vi dansar till nutida ballader som ger dramatiska uttryck. På lektionerna tränar vi koordination, balans, grundsteg, styrka och vighet. I Slow ska dansarna följa dansriktningen (motsols) när de rör sig runt golvet.

Eng. Freestyle – är atletisk, artistisk och energisk med ett högt tempo. Stilen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Engelsk Freestyle influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populärmusik. Attityd, originalitet, självsäkerhet och frihet är nyckelord i engelsk Freestyle. I Engelsk Freestyle ska dansarna följa dansriktningen (motsols) när de rör sig runt golvet.

Söndag  16.00   ( 60 min )

Danslärare Anna

OBS ! Denna klass är för tävlingsdansare

Showdans

Showdans är kursen för dig som vill få jazzdansens linjer, teknik och grunder men samtidigt gillar att showa lite extra och göra fartfyllda koreografier.

12-15 år Söndag 15.00 ( 60 min )

Ungdom Tisdag 20.00  ( 60 min )

Danslärare Anna och Lowisa

Teknik

Klassen är bra att ta parallellt med din vanliga dansklass. Teknik ger hållning, styrka, vighet samt hopp och piruett träning som dansaren har nytta av i alla övriga dansformer. 

Måndag 16.45 – 18.00

Danslärare Lowisa

Anmälan skickas till  anna@norrkopingsdanscenter.se

Tiktok

En fartfylld och rolig dansklass där vi dansar olika TikTok danser och skapa egna TikTok.

8-12 år  Söndag 11.30  ( 60 min )

Danslärare

Solo & Duo 7-9 år

Disco & coachning

Solo & Duo 10-12 år ( 3 klasser )

En disco klass, coachning  & tredje klass ex balett / jazz / performing dance / modern

Solo & Duo 13-15 år ( 3 klasser )

En disco klass, coachning & tredje klass ex balett / jazz / performing dance / modern

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

En disco klass, coachning  & teknik eller balett

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

En disco klass, coachning & tredje klass ex balett / jazz / performing dance / modern

Coachning Söndag 17.00 

Solo & Duo 7-9 år 

Hiphop & coachning

Solo & Duo 10-12 år  ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo 13-15 år  ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

Hiphop klass, Coachning  & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Coachning Söndag  14.00 

Tävling Konstnärligdans

Jazz eller Modern och coachning

För mer info kontakta Anna anna@norrkopingsdanscenter.se

Danslärare Anna och Lina

Friträning med tränare

Friträning med hjälp av en danslärare i stilarna slow, eng.freestyle och disco

Måndag 18.15 -19.15

Danslärare Ellika