Danskurser

Afro Jam

En fartfylld och rolig dansklass där vi blandar afro, salsa och hiphop.

Måndag 18.30 Nybörjare

Måndag 19.45 Fortsättning

Danslärare Karen 

 

Den klassiska baletten är grunden till många former av scenisk dans. Vi tränar styrka, smidighet, balans och musikalitet genom olika övningar som är anpassade till elevernas ålder. Vi dansar mest till klassisk musik men inslag av andra musikstilar förekommer också.

7-9 år Måndag kl 17.30

10- 15 år Tisdagar kl 17.30

Ungdom/Vuxen 

Danslärare Lina 

 

Barndans 

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans.

Barnen dansar själva i danssalen med sin danslärare, för de som vill ha med sin förälder i salen eller är nya dansare rekommenderar vi Pyttedans en termin.

3-4 år  Söndag 11.00 

4-6 år Torsdag 17.00 

5-6 år  Söndag 11.00 

4-6 år Onsdag 17.00 Svärtinge        

Danslärare Anna & Matilda 

Battle

 

Breaking, även kallat B-boying, föddes i Bronx, New York under 70-talet. Dansen kännetecknas av olika moment som spin moves, footworks och freezes.

6-9 år Måndag 17.15 Hiphop/Breaking

9-13 år  Torsdag 17.00

Ungdom Torsdag 18.00

Danslärare Tobias & Anna 

 

Idrotten cheerleading, som föddes för mer än 100 år sedan i USA, består av bland annat momenten gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik. Friheten är stor, men målet är ett synkroniserat framförande som utstrålar energi och glädje och därigenom entusiasmerar åskådaren. Idrotten kan, förutom att utövas som ren träning, även utövas vid matcharrangemang, uppvisningar eller som tävlingssport.

8-12 år Tisdag 18.00 (klassen är 60 min)

13-15 år Måndag 19.00

Danslärare Anna

 

Dancehall är gatudansen från Jamaica som nu fått starkt fäste i hela världen. På dessa klasser jobbar vi på att lära oss grunderna med känsla och attityd för att kunna skapa dansens olika uttryck. Vi lägger störst fokus på att lära oss steg ifrån de olika tidsepokerna, old school, middle school och new school. Men vi provar också på och utvecklar den kvinnliga sidan av dancehall; queen style. Musiken som också heter dancehall härstammar från reggaen men har idag fått ett hårdare beat och högre tempo.

Basic – Forts  Söndag 18.00 

Forts – Avancerad  Söndag 19.00 

Danslärare Karen  ( Josefine är mammaledig Ht-20 )

 

Här kan du testa olika dansstilar. Perfekt för dig som inte vet vilken stil du vill dansa.

7-9 år Söndag 13.00 

10-13 år Måndag 18.00 

Vuxen 30 + Söndag 20.00

7-9 år Onsdag 17.45 Svärtinge

Danslärare  Matilda, Anna & Karen

 

Discodans är en populär tävlingsgren, främst bland barn och ungdomar, och är en dansstil med influenser från många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung från 70-talet men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, mycket vighet, pump och teknik. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige.

7-9 år Söndag 12.00 

10-12 år Söndag 12.00 

14-16 år Onsdag 17.00 

13-15 år Onsdag 17.00 

Ungdom Onsdag 20.00 

Vuxen Onsdag 20.00 

Danslärare Anna & Matilda 

 

Electric Boogie

Dansanta koreografier som fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken inom hiphopens hårda attityd, utan att förlora styrkan eller känslan. 

Ungdom / Vuxen  Söndag 19.00 

Vuxen Torsdag 20.00 Avancerad DELUXE AD Entertainment

Danslärare Anna 

 

Foundational Styles fd Urban Dance

Med musiken i fokus och i samklang med danslärarens personlighet skapas koreografier där man träffar på olika dansstilar. Inspirationen hämtas från den urbana danskulturen och har inslag av dancehall, hiphop, afro och salsa. Denna klass är på avancerad nivå och riktad mot uppvisning och tävling. Detta är en stil där dans, samhälle och livsstil som kretsar kring koreografiska verk och föreställningar av en dansare eller grupper av dansare. Koreografin påverkas av flera olika dansstilar, men baseras på koreografens egen tolkning av musiken. En stor del av den moderna danskulturen härstammar från college dans-lag och tävlingar.

Ungdom Tisdag 19.00 

Danslärare Anna 

 

Perfekt för er som vill testa olika danser, här dansar vi dancehall, ragga, afro, hiphop, zumba och mycket mer. Missar man en lektion så hänger man fortfarande med. Varje klass avslutas med styrka med fokusering på rygg och mage.

Vuxen Måndag 20.00

Danslärare Anna

Grupphiphop 

East Coast – Söndag 15.00 

Streetdancers – Söndag 15.00 

A.D Underground – Söndag 15.00 

Hiphop Delight – Söndag 15.00 

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går hiphoppaket 

Danslärare Anna

Gruppdisco

Mini Stars –  Barn Onsdag 16.00 

Disco Attack – Junior Onsdag 16.00 

A.D D!SCO –  Ungdom Onsdag 16.00 

A.D DQ –  Vuxen Onsdag 16.00 

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går discopaket 

Danslärare Anna

 

Hiphop är en sammansmältning av ett stort antal hiphoprelaterade dansstilar. Dansstilen i sig utvecklas ständigt i takt med hiphop musikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare

7-9 år  Måndag 17.15 Hiphop / Breaking

10-12 år Söndag 13.00 

13-15 år Söndag 14.00 

Ungdom  Söndag 17.00

Vuxen Torsdag 19.00 Hiphop Avancerad Choreo

Danslärare Anna 

Pyttedans

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans. På pyttedanslektionerna har barnen en vuxen med sig på lektionen som dansar med på lektionen. 

2-4 år Tisdag 17.00  ( med en förälder/vuxen ) 

Danslärare Anna

 

Performing Dance 

Jazz  & Showdans med inriktning mot uppvisning. ( Fd Konstnärligdans ). Vi lär oss jazzdansens grundsteg och tränar olika koreografier med musik bl. a. från musikaler, filmer och kända artister. Vi utvecklar musikalisk medvetenhet, kondition, styrka, balans och rytm m.m. Vi arbetar sceniskt och lägger stor vikt vid känsla, utstrålning och utryck. 

12-15 år Torsdag 18.00

Ungdom/Vuxen Tisdag 20.00 

Danslärare Anna 

 

Popping

Popping är en dansstil som uppkom i början av 1970-talet av ”Boogaloo Sam”från gruppen ”Electric Boogaloos” och har influerat kända artister såsom Michael Jackson. Stilen är starkt influerad av mimik och robotdans och bygger på isolationer och illusioner, vilket kräver en oerhörd kroppskontroll. Rörelserna är både mjuka och rullande, liknande waves, och hårda som robotrörelser.

Tisdag 19.00  Grund – Fortsättning

Tisdag  20.00 Avancerad  ( 75min )

Danslärare Yerko & Kevin

Salsa

Salsa Un Dos Tres, denna kurs fyller vi med salsa grundsteg på ett roligt sätt. Denna kurs vänder sig till dig som vill dansa pardans men som har tröttnat på att jaga efter en danspartner, denna klass dansar vi solo.

Torsdag 19.00 

Kortkurs 5 tillfällen, start vecka 40 den 1/10

Danslärare Karen 

Slow & Eng. Freestyle 

Slow– Har bas i modern teknik, baletteknik och latin. På lektionerna tränar vi koordination, balans, grundsteg, styrka och vighet. Musikalitet och känslor är viktiga punkter i slow, vi dansar till nutida ballader som ger dramatiska uttryck. Vi lär eleverna att både känna sig graciösa och våga bjuda på sig själva.

Eng. Freestyle – är atletisk, artistisk och energisk med ett högt tempo. Stilen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Engelsk Freestyle influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populärmusik. Attityd, originalitet, självsäkerhet och frihet är nyckelord i engelsk Freestyle. I Engelsk Freestyle ska dansarna följa dansriktningen (motsols) när de rör sig runt golvet.

Söndag 18.00

Danslärare Anna 

 

Showdans

Showdans är kursen för dig som vill få jazzdansens linjer, teknik och grunder men samtidigt gillar att showa lite extra och göra fartfyllda koreografier.

12-15 år Torsdag 18.00

Ungdom/Vuxen Tisdag 20.00 

Danslärare Anna 

Street Styles

Locking, House, Popping, Breaking & Hiphop

Torsdag 20.00  (Kortkurs)

Danslärare 

Teknik 

Här tränar vi teknik som är bra för all tävlingsdansare, vi tränar även uthållighet, flexibilitet, styrka och kondition

-13 år Onsdag 19.00 

Ungdom Onsdag 19.00 

Danslärare Anna & Matilda

Tävlingsdisco

Solo & Duo 7-9 år

Disco & coachning onsdag 18.00

Solo & Duo 10-12 år  

En disco klass & coachning onsdag 18.00  ( teknik el balett )

Solo & Duo 13-15 år ( 3 klasser )

En disco klass, coachning Onsdag 18.00 & teknik el balett 

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

En disco klass, coachning Onsdag 18.00 & teknik el balett

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

En disco klass, coachning Onsdag 18.00 & teknik el balett

VIKTIGT !

Första termins tävlingsdansare behöver ej gå dessa paket sin första tävlingssäsong.Prata med Anna för mer info. 

 

Solo & Duo 7-9 år 

Hiphop & coachning 

Solo & Duo 10-12 år  ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo 13-15 år  ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

Hiphop klass, Coachning  & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Coachning söndag 16.00 

Electric Boogie

Solo & Duo 

Popping, Hiphop & Coachning 

Battle 

Popping,Hiphop, Dancehall, Breaking & House 

VIKTIGT !

Första termins tävlingsdansare behöver ej gå dessa paket sin första tävlingssäsong.Prata med Anna för mer info.