Danskurser

Afro Jam

En fartfylld och rolig dansklass där vi blandar afro, salsa och hiphop.

Söndag 18.00 Ungdom / Vuxen

Danslärare Karen

Den klassiska baletten är grunden till många former av scenisk dans. Vi tränar styrka, smidighet, balans och musikalitet genom olika övningar som är anpassade till elevernas ålder. Vi dansar mest till klassisk musik men inslag av andra musikstilar förekommer också.

5-7 år Söndag 14.00 NYHET ( balett och barndans )

8-12 år Måndag kl 17.00

Ungdom/Vuxen  Måndag kl 18.00 Forts.

Ungdom/Vuxen  Torsdag kl 19.00 Nyb.

Danslärare Lina & Anna

Barndans 

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans.

Barnen dansar själva i danssalen med sin danslärare, för de som vill ha med sin förälder i salen eller är nya dansare rekommenderar vi Pyttedans en termin.

2-4 år Tisdag 16.30 Pyttedans 

4-6 år Torsdag 17.00

5-6 år Söndag 11.00

Danslärare Anna

Battle

Onsdag  20.00

Info kommer inom kort.

Danslärare

Breaking, även kallat B-boying, föddes i Bronx, New York under 70-talet. Dansen kännetecknas av olika moment som spin moves, footworks och freezes.

7-9 år  Torsdag 17.15

10 år + Torsdag 18.00

Danslärare Tobias

Idrotten cheerleading, som föddes för mer än 100 år sedan i USA, består av bland annat momenten gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik. Friheten är stor, men målet är ett synkroniserat framförande som utstrålar energi och glädje och därigenom entusiasmerar åskådaren. Idrotten kan, förutom att utövas som ren träning, även utövas vid matcharrangemang, uppvisningar eller som tävlingssport.

8-12 år Tisdag 18.00 ( 60 min )

13 år + Tisdag 19.00

Danslärare Anna

Dancehall är gatudansen från Jamaica som nu fått starkt fäste i hela världen. På dessa klasser jobbar vi på att lära oss grunderna med känsla och attityd för att kunna skapa dansens olika uttryck. Vi lägger störst fokus på att lära oss steg ifrån de olika tidsepokerna, old school, middle school och new school. Men vi provar också på och utvecklar den kvinnliga sidan av dancehall; queen style. Musiken som också heter dancehall härstammar från reggaen men har idag fått ett hårdare beat och högre tempo. Från 13 år +

Basic – Forts  Måndag 18.00

Forts – Avancerad Måndag 19.00

Danslärare Josefine

Här kan du testa olika dansstilar. Perfekt för dig som inte vet vilken stil du vill dansa. Ex Hiphop, Disco, Showdans och Cheerleading.

7-9 år Söndag  12.00

10-13 år Torsdag 18.00

Vuxen Söndag 19.00 ( Salsa, Afro, Hiphop/Street & Dancehall )

Danslärare  Anna & Karen/Josefine

Discodans är en populär tävlingsgren, främst bland barn och ungdomar, och är en dansstil med influenser från många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung från 70-talet men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, mycket vighet, pump och teknik. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige.

6-8 år Söndag 11.30

9-11 år Söndag 14.15

10-12 år Onsdag 17.00

13-15 år Onsdag 18.00

Ungdom Onsdag 18.00

För tävlingsdisco, se fliken Tävling Disco eller Tävlingsdans 

Danslärare Anna & Matilda

Electric Boogie

Tisdag  20.00 Avancerad  ( 75min )

Danslärare  Kevin

Feminine Vibe

Dansanta koreografier som fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken inom hiphopens hårda attityd, utan att förlora styrkan eller känslan.

Ungdom / Vuxen  Söndag 18.00

Vuxen Torsdag 20.00 Avancerad DELUXE AD Entertainment

Danslärare Anna

Perfekt för er som vill testa olika danser, här dansar vi dancehall, ragga, afro, hiphop, zumba och mycket mer. Missar man en lektion så hänger man fortfarande med. Varje klass avslutas med styrka med fokusering på rygg och mage.

Vuxen Måndag 20.00

Danslärare Anna

Grupphiphop

East Coast – Söndag 16.00

A.D Underground – Söndag 16.00

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går hiphoppaket 

Danslärare Anna

Gruppdisco

Mini Stars –  Barn Söndag

Disco Attack – Junior Söndag

A.D DQ –  Vuxen Söndag

För att tävla i grupp rekommenderar vi att man även går discopaket 

Danslärare Anna

Hiphop är en sammansmältning av ett stort antal hiphoprelaterade dansstilar. Dansstilen i sig utvecklas ständigt i takt med hiphop musikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare

7-9 år Tisdag  17.15

10-12 år Söndag 13.00

13-15 år Söndag 17.00

Ungdom Söndag 17.00

Vuxen Torsdag 19.00 Avancerad

Danslärare Anna

Jazzdans

Jazz är en scenisk dansstil som har sina rötter från USA och den svarta kulturens rytmik, den klassiska baletten samt de latinamerikanska rytmerna. Idag är dansstilen vanlig i scenkonst, musikaler och musikvideor. På lektionerna möter ni jazzdansens olika stilar så som lyriskt jazz till show. Ni möter jazzens grundsteg och uttryck genom lektionen olika delar som består av uppvärmning, diagonaler och koreografi.

Ungdom/vuxen Måndag 16.30  ( 90 min )

Danslärare Anna H F

Modern dans 

Här kan vad som helst hända!  Några delar som är centrala i den moderna dansen är floorwork, contract/releaseteknik, att utnyttja kroppens egen tyngd. I Contemporary floorwork jobbar vi med att bli mjuka i rörelserna vi utför på golvet.

Ungdom/Vuxen  Torsdag  20.00

Danslärare Lina

Performing Dance 

Jazz  & Showdans med inriktning mot uppvisning. Vi lär oss jazzdansens grundsteg och tränar olika koreografier med musik bl. a. från musikaler, filmer och kända artister. Vi utvecklar musikalisk medvetenhet, kondition, styrka, balans och rytm m.m. Vi arbetar sceniskt och lägger stor vikt vid känsla, utstrålning och utryck.

10-12 år Söndag  13.15

13-15 år Onsdag 17.00

Ungdom/Vuxen Tisdag 20.00

Danslärare Anna

Phenomenal 

Phenomenal Vibe är en fusion mellan kommersiell jazz och streetdance med en sensuell och feminine touch. Koreografierna fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken med linjer och former, samt jobbar även med ansiktsuttryck. Denna klass har även inslag och inspiration av waacking och vogue.

På klassen kan du förvänta dig att jobba kroppsmedvetet med ”over the top” uttryck och du lämnar klassen med en känsla av superior fierceness!

Tisdag 18.00

Danslärare Agnes

Popping

Popping är en dansstil som uppkom i början av 1970-talet av ”Boogaloo Sam”från gruppen ”Electric Boogaloos” och har influerat kända artister såsom Michael Jackson. Stilen är starkt influerad av mimik och robotdans och bygger på isolationer och illusioner, vilket kräver en oerhörd kroppskontroll. Rörelserna är både mjuka och rullande, liknande waves, och hårda som robotrörelser.

Tisdag  20.00 Avancerad  ( 75min )

Danslärare  Kevin

Pyttedans

För alla danssugna barn! Vi tränar grundrörelser som snurra, galoppera, hopsa, springa-stanna och mycket mer. Vi övar också på rums- och kroppsuppfattning, musikalitet och samarbete inom gruppen. Allt sker på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att få så mycket dansglädje som möjligt. Lektionerna är anpassade till barnens ålder. Vi dansar till all sorts musik; från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans. På pyttedanslektionerna har barnen en vuxen med sig på lektionen som dansar med på lektionen.

2-4 år Tisdag 16.30  ( med en förälder/vuxen )

Danslärare Anna

Slow & Eng. Freestyle 

Slow– Musikalitet och känslor är viktiga punkter i slow, vi dansar till nutida ballader som ger dramatiska uttryck. På lektionerna tränar vi koordination, balans, grundsteg, styrka och vighet. I Slow ska dansarna följa dansriktningen (motsols) när de rör sig runt golvet.

Eng. Freestyle – är atletisk, artistisk och energisk med ett högt tempo. Stilen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Engelsk Freestyle influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populärmusik. Attityd, originalitet, självsäkerhet och frihet är nyckelord i engelsk Freestyle. I Engelsk Freestyle ska dansarna följa dansriktningen (motsols) när de rör sig runt golvet.

Onsdag 20.00

Danslärare Anna

Showdans

Showdans är kursen för dig som vill få jazzdansens linjer, teknik och grunder men samtidigt gillar att showa lite extra och göra fartfyllda koreografier.

10-12 år  Söndag  13.15

13-15 år Onsdag 17.00

Ungdom/Vuxen Tisdag 20.00

Danslärare Anna

Tiktok

En fartfylld och rolig dansklass där vi dansar olika tiktok danser och skapa egna tiktok.

Söndag 12.30 7-9 år

Tisdag 17.00 10-12 år

Danslärare

Teknik 

För tävlingsdansare i slow, eng.freestyle och disco

10 år +  Söndag 19.00

Danslärare Anna

Solo & Duo 7-9 år

Disco & coachning

Solo & Duo 10-12 år ( 3 klasser )

En disco klass, coachning  & tredje klass ex balett / jazz / performing dance / modern

Solo & Duo 13-15 år ( 3 klasser )

En disco klass, coachning & tredje klass ex balett / jazz / performing dance / modern

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

En disco klass, coachning  & teknik eller balett

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

En disco klass, coachning & tredje klass ex balett / jazz / performing dance / modern

Coachning Onsdag 19.00 

Solo & Duo 7-9 år 

Hiphop & coachning

Solo & Duo 10-12 år  ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo 13-15 år  ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Ungdom ( 3 klasser )

Hiphop klass, Coachning  & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Solo & Duo Vuxen ( 3 klasser )

Hiphop, Coachning & valfri tredje klass ex popping/ breaking/ dancehall/ afro jam

Coachning söndag 15.00 

Electric Boogie

Solo & Duo

Popping, Hiphop & Coachning

Battle 

Popping,Hiphop, Dancehall, Breaking & House

Urban Dance 

Med musiken i fokus och i samklang med danslärarens personlighet skapas koreografier där man träffar på olika dansstilar. Inspirationen hämtas från den urbana danskulturen och har inslag av dancehall, hiphop, afro och salsa. Denna klass är på avancerad nivå och riktad mot uppvisning och tävling. Detta är en stil där dans, samhälle och livsstil som kretsar kring koreografiska verk och föreställningar av en dansare eller grupper av dansare. Koreografin påverkas av flera olika dansstilar, men baseras på koreografens egen tolkning av musiken. En stor del av den moderna danskulturen härstammar från college dans-lag och tävlingar.

10-12 år Söndag 13.00

13-15 år Söndag 17.00

Ungdom/Vuxen Torsdag 19.00

Kommer ingå i VT-22 i ord. Hiphop kurser

Danslärare Anna

Waacking 

Är en klubbdans från 70-talet som influerats av bland annat locking och jazz. ”To waack” betyder på engelska att slå till med kraft, vilket i detta fall syftar på stilens kraftfulla armrörelser.

På en dansklass i waacking kan du förvänta dig att röra kroppen både elegant och funky tillsammans med att koordinera armar och ben under högt tempo.

Det är en uttrycksfull dansstil som kännetecknas av armrörelser, posing, funky grooves och historieberättande med stark betoning på musikalitet och improvisation.

Tisdag 19.00

Danslärare Agnes